Ruben Nicolai terug naar BNN

Woensdagmiddag heeft Ruben Nicolai in de Coen & Sander Show op Radio 3FM bevestigd dat hij vanaf januari 2011 weer aan het werk zal gaan bij... BNN!

Na twee jaar werkzaam geweest te zijn bij de AVRO gaat hij naar de plek waar zijn carrière begon.

Ruben zei onder meer: "De ontwikkeling van BNN van de afgelopen jaren en de plannen voor de toekomst spreken mij geweldig aan, en inspireren mij. Daarom is 2011 voor mij het moment om samen de volgende stappen te zetten. Ik verheug me erop om veel nieuwe programma’s te kunnen ontwikkelen en te presenteren."

Kleur
Pim Castelijn, directeur tv van BNN: "De korte tijd dat Ruben weg is geweest, hebben we hem enorm gemist. Hij geeft een heel eigen kleur aan BNN-programma’s. Zoals voor alle goede relaties geldt: oude liefde roest niet."

Ruben gaat amusentsprogramma’s maken voor Nederland 1 en Nederland 3, waarin hij volgens BNN "zijn komische talent goed kwijt kan".

Afscheid
Ondertussen neemt de AVRO ook afscheid van Nicolai. Programmaleider TV, Kees Tukker: “Soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan. We zien Ruben niet graag gaan, maar we kennen zijn ambitie en hebben daar respect voor.”

En Ruben Nicolai over de AVRO: “Ik kijk terug op een mooie tijd. Bij de AVRO heb ik andere inhoudelijke kanten en talenten van mezelf verder kunnen ontwikkelen en met bijzondere, getalenteerde collega’s mogen samenwerken. Die herinneringen zijn heel dierbaar.”

Sta Op Tegen Kanker
Ruben (35) begon zijn carrière bij de AVRO op 1 januari 2009. Hij presenteerde onder meer de AVRO-programma’s 71° Noord, Take It Or Leave It, Wie is mijn ex? Zooo 30, Zooo Rechts, Maximum Bereikt en Gehaktdag. Tot aan zijn vertrek zal Ruben in november waarschijnlijk nog de eenmalig fondsenwervende liveshow ‘Sta Op Tegen Kanker’ mede presenteren.

Reageren