Ruben Nicolai vormt koor met bejaarden

15 Januari 2013 14:19 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Presentator Ruben Nicolai en een groepje ouwe rockers slaan de handen ineen voor het nieuwe BNN-programma Golden Oldies.

Een koor van dertig 70-plussers vlamt er lustig op los in voorbereiding op een heuse rockopera. Onder begeleiding van Ruben Nicolai werken de gepensioneerde muzikanten toe naar een knallend concert in Koninklijk Theater Carré.

‘Ziel en zaligheid’

Ruben is dolenthousiast over het nieuwe programma: “Na het zien van de Amerikaanse documentaire Young @ Heart dacht ik: dit moeten we ook in Nederland doen! Het koor van 70-plussers legt z’n ziel en zaligheid in de classic rocksongs, echt fantastisch om mee te maken. Het is een gigantische klus, maar we doen er alles aan om een waanzinnig slotconcert voor elkaar te krijgen.”

Ruben Nicolai

In Golden Oldies draait niet alles om de muziek. Ook de onderlinge irritaties, nieuwe vriendschappen en intensieve repetities worden op de voet gevolgd. Als een mascotte aan de zijlijn staat Nicolai voor de koorleden klaar om ze door de moeilijke tijden heen te helpen. Ook regelt de presentator het gehele traject van begin tot eind. Zo begeleid hij de opname van de single, is hij aanwezig bij de fotoshoot en geeft hij tips voor de videoclip.

Vanaf zaterdag 2 maart verschijnt Golden Oldies wekelijk op de buis, om 21.45 uur op Nederland 1.

Meer over