Ruimtelanding live te volgen op TV

Nooit eerder was een ruimtelanding live te volgen de buis, maar op zondag 1 juli zendt de NOS de ruimtelanding rechtstreeks uit. Met direct daarna commentaar van André Kuipers himself.

Het voelt een beetje aan als 1969, toen de allereerste maanlanding live te zien was op TV. Volgende week zondag volgt dan eindelijk de eerste ruimtelanding op aarde. De uitzending is een onderdeel was een driedelige reeks over de Nederlandse astronaut André Kuipers.

Vertrek

In het eerste deel van de reeks staat presentator Rob Trip stil bij het vertrek van Kuipers naar de ruimte afgelopen jaar. Ook praat Trip met experts over hoe een ruimtelanding op aarde nou precies in z’n werk gaat.

Landing

Deel twee van de drieluik schakelt rechtstreeks over naar de landing in Kazachstan. Ondertussen bevindt Trip zich in Noordwijk en kijkt hij samen met de broers van Kuipers naar de landing. Na bijna 200 dagen in de ruimte keert astronaut André Kuipers terug naar onze groen-blauwe planeet.

Terugblik

Tot slot blikt de NOS terug op het gehele ruimteavontuur van de astronaut. Van de lancering tot en met de landing. De ruimte-reeks is zaterdag 30 juni en zondag 1 juli te zien op Nederland 1.

Reageren