Russische kapitein sleept Eyeworks voor de rechter

18 september 2012 16:46 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Kapitein Vladimir Martus stelt Reinout Oerlemans’ Eyeworks verantwoordelijk voor 33.000 euro schade aan zijn schip, opgelopen tijdens de opnames van Nova Zembla.

Volgens de zeeman is het bedrijf van Oerlemans hem nog duizenden euro's schuldig, omdat de mast van zijn vaartuig brak bij een ongeluk op de set.

Replica

Martus bouwde samen met stel vrijwilligers een replica van een schip uit de 18de eeuw. Hij leidt er jongeren mee op en ontvangt bezoekers die het mogen bekijken. De Rus stelde zijn schip ter beschikking van Eyeworks om het te laten ombouwen voor Nova Zembla.

Te laat

Toen de boot beschadigde door een botsing met een kraan, taxeerde de Eyeworks de schade op 8.000 euro, maar Vladimir Martus wil een hoger bedrag, omdat hij door het ongeval te laat kwam op een Pools festival. Hij had daar naar eigen zeggen veel geld kunnen verdienen. 

Fraude

Eyeworks gelooft er geen snars van: “De Russische eigenaar probeert door verzekeringsfraude en malafide praktijken een slaatje te slaan uit de situatie,” laat een woordvoerder weten. “Het mag duidelijk zijn dat wij daar niet aan meewerken.” De rechter moet nu beslissen wie er gelijk heeft. 

Meer over