Ruud: 'Paul heeft mijn idee gejat'

Ruud de Wild is boos op Paul de Leeuw. Het programma Waar is Elvis?!, dat vanaf 31 juli te zien is op RTL 4, zou door hem zijn bedacht. En dus niet door EVA, het bedrijf van Paul de Leeuw, dat het programma voor RTL gaat produceren.

Ruud liet woensdagochtend in zijn ochtendshow ruuddewild.nl weten dat hij 'not amused' is. De discjockey van Q-music ging namelijk tien jaar geleden al in zijn toenmalige radioshow op zoek naar The King (Do you know where Elvis is?).

Verbolgen actie
"Ik heb er de hele nacht over nagedacht, maar het juiste woord is 'verbolgen'. Paul de Leeuw heeft mijn idee gewoon gejat", grapte hij vanochtend. "Ik vind het een beetje makkelijk jatwerk."

Compliment
Een woordvoerder van RTL zag dit anders. "Je kunt het ook zien als een compliment. Wij dachten: 'jij hebt de radioversie, dan maken wij de televisieserie'. Wie weet kunnen we elkaar versterken. Dat iedere week de winnaar van de uitzending bij jou in de show langskomt."

Elvis-kenner (en kunner)
Waar is Elvis?! lijkt vooralsnog niet van de baan, al gaf de woordvoerder toe dat het programma wel veel van Ruuds oorspronkelijke versie weg heeft. "Het lijkt wel heel erg op elkaar. Maar ik denk dat wij gewoon doorgaan. We gaan op zoek naar twee mensen: de Elvis-kenner en de Elvis-kunner."

Reageren