Ryanair in hoger beroep om uitzending Brandpunt Reporter van KRO

18 April 2014 16:16 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Ryanair stapte naar de rechter voor en uitzendverbod van het programma Brandpunt Reporter. Nu dat verbod wordt afgewezen, gaat de vliegtuigmaatschappij in hoger beroep.

Een jaar geleden maakte Brandpunt Reporter twee afleveringen over misstanden bij vliegtuigmaatschappij Ryanair. In november wijdde het programma nog een keer een aflevering aan het onderwerp.

Slechte organisatie

In de uitzending kwam naar voren dat personeel van de maatschappij het allemaal niet meer zo vertrouwde. Er zouden kosten worden bespaard door met minder brandstof aan boord te vliegen en piloten zouden zich gedwongen voelen achter de stuurknuppel te gaan zitten terwijl ze door ziekte of vermoeidheid niet in staat waren te vliegen.

Rechter

Ryanair stapte daarop naar de rechter en wilde een rectificatie en een uitzendverbod. De rechter oordeelde woensdag dat de programmamakers uitvoerig en gedegen onderzoek hebben gedaan. ''Op grond hiervan mocht KRO de beschuldigingen over de vliegveiligheid uiten. De uitzendingen hadden betrekking op de veiligheid in de luchtvaart. Het is daarmee een onderwerp van groot publiek belang, waar KRO terecht aandacht aan heeft besteed.''

Wordt vervolgd

Het is nu afwachten welk staartje deze strijd tussen de Ierse vliegtuigmaatschappij en de Nederlandse omroep KRO na een hoger beroep krijgt.

Meer over