Sacha de Boer stopt bij het Journaal

5 maart 2013 14:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na 17 jaar trouwe dienst stopt de presentatrice van het 20.00 uur Journaal. Sacha is naar eigen zeggen de deadlines zat.

De NOS maakt vandaag bekend dat Sacha de Boer stopt als anchor van het Journaal. Ze vindt het niet makkelijk. “Met pijn in het hart neem ik afscheid van de NOS en mijn collega’s. Ik heb hier al die jaren met ongelooflijk veel plezier gewerkt”. Op 3 mei presenteert ze voor het laatst het NOS Journaal.

Deadlines

De presentatrice heeft na 21 jaar genoeg van de deadlines en wil aan langere verhalen gaan werken. “Als presentator van het Journaal weet je een beetje van veel onderwerpen. Ik wil meer de kant op van een specialist; veel weten van weinig”. Deze nieuwe weg slaat ze in met haar camera, Sacha is immers een grote liefhebber van fotografie. “De afgelopen jaren heb ik mijn werk bij de NOS en fotografie goed kunnen combineren, maar mijn fotografie neemt zo'n vlucht dat ik steeds vaker klussen door tijdgebrek moet weigeren”, Aldus Sacha de Boer.

Marel Gelauff

Hoofdredacteur Marcel Gelauff vindt het ontzettend jammer dat Sacha vertrekt, maar snapt het wel.“Het is heel moeilijk voorstelbaar dat Sacha binnenkort niet meer bij ons is en het NOS Journaal van 20.00 uur niet meer presenteert. We zullen haar heel erg missen. Een van onze allerbekendste presentoren gaat weg. Dat is nogal wat”.

17 jaar werkzaam

Sacha de Boer werkt al 17 jaar bij de NOS waarvan ze de laatste 10 jaar het Journaal van 20.00 uur presenteerde. Daarvoor was ze te zien als verslaggever voor het Journaal, het Avondjournaal en samen met Tom Egbers in het programma Studio NOS. Een spraakmakend moment uit haar carrière was toen ze scherpe vragen  stelde aan een NS-topman. 

Kijk hieronder voor het fragment

Meer over