Samantha Who stopt defintief (update)

Dinsdagavond laat werd bekend dat de Amerikaanse zender ABC de serie Samantha Who nu definitief heeft stopgezet. Vanwege de krediet-crisis moet ook Hollywood kosten besparen en daar is de serie de dupe van geworden.

Per aflevering zou Samantha Who een half miljoen dollar minder moeten gaan kosten. De makers hebben geprobeerd dit voor elkaar te krijgen met pogingen met andere camerasystemen en om de serie om te bouwen tot een in de studio opgenomen comedy, maar dat is uiteindelijk niet gelukt.

Meer informatie in het eerdere bericht hieronder.

---

Einde in zicht voor Samantha who? (19-05-2009)

Het lijkt een zwarte dag te worden voor Samantha who?-fans. De geruchten dat ABC de stekker uit de met kijkcijfers worstelende comedyserie over een jonge vrouw met geheugenverlies (Christina Applegate) gaat trekken, worden steeds hardnekkiger.


Insiders hebben aan Amerikaanse nieuwssites laten dat de serie niet meer genoeg geld in het laatje brengt. Gevolg: al na twee seizoenen valt na veel onderhandelingen en geruchten dan toch het doek voor Samantha who?.

Bezuinigingen
Volgens Michael Ausiello van EW.com komt dit trieste nieuws een beetje uit de lucht vallen, omdat de makers nog niet zo lang geleden had besloten om de serie met Christina Applegate voortaan op te nemen met een goedkoper camera-systeem.

Finale
Volgens de insider bij ABC krijgt Samantha who? wel een waardig einde (lees: de serie wordt niet vlak voor het einde van het seizoen ineens stopgezet), maar of de laatste afleveringen ook worden uitgezonden op de Amerikaanse tv, is volgens Ausiello nog niet bekend.

Reageren