Samenvattingen achtste finales KNVB-beker

In deze bekerronde krijgt het kwakkelende Ajax de kans om haar eer te redden in een thuiswedstrijd tegen AZ. Daarnaast komen de nummers een en twee van de Eredivisie, PSV en FC Twente, in actie tegen Roda JC en Vitesse.

Jan Joost van Gangelen verzorgt de presentatie vanuit de Amsterdam ArenA en presenteert aansluitend live de loting voor de volgende bekerronde.

Loting
Bij de loting voor de achtste finales van de KNVB-beker zijn zes Eredivisieclubs aan elkaar gekoppeld. PSV wacht een lastige uitwedstrijd bij Roda JC. In de laatste ontmoeting tussen de twee clubs wist PSV niet te overtuigen en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Landskampioen FC Twente is gekoppeld aan Vitesse en heeft het voordeel van een thuiswedstrijd. Voor Ajax staat er veel op het spel. Na de uitschakeling in de Champions League en tegenvallende resultaten in de Eredivisie, is het voor Ajax van groot belang om te winnen van AZ en in het bekertoernooi te blijven.

Ajax moet het in eigen huis echter wel doen zonder Louis Suarez die na zijn 'bijtactie' een schorsing van zeven competitie- en bekerwedstrijden uit zit.

Reageren