Sander over Ranking the stars

Ranking the stars is terug! Sophie Hilbrand en Sander Lantinga presenteren sinds vorige week vrijdag als duo het hilarische programma waarin sterren door elkaar en het publiek worden gerankt. Wij vroegen Sander hoe het is om het stokje over te nemen van Paul de Leeuw.

Zijn jij en Sophie vereerd dat jullie Paul mochten opvolgen?

Sander
: "Een beetje vereerd was ik wel, ja. Maar het is ook weer niet zo dat ik zes flessen champagne heb ontkurkt om het te vieren. Als ik niet gevraagd was, zou dat ook geen ramp zijn geweest, want het blijft werk. Die nuchterheid, dat hebben we allemaal bij BNN. Je krijgt genoeg kansen."

Paul was erg scherp en grappig; die vervang je natuurlijk niet zomaar...

"Ja, Paul deed dat grandioos, maar hij vroeg nooit echt door. Journalistiek gezien zat het er bij hem niet echt in. Terwijl ik soms wel eens openingen hoorde; dat mensen zich ergens snel met een grapje vanaf wilde maken. Daar moet je dan juist op doorvragen! Op dat gebied zie ik wel kansen. Mensen moeten echt met de billen bloot. En dan moeten ze ook vertellen waarom ze wel eens seks hebben met vier kamelen."

Denk je dat sterren daar écht open over zullen zijn?

"Nou, Sophie en ik zullen bepaalde tactieken wel herkennen. Het snel wegkijken of de beurt aan iemand anders geven... We hebben zelf natuurlijk ook allebei meegedaan. We weten maar al te goed hoe het is als kandidaat bij Ranking the stars en je aan je vierde glas champagne begint..."

Dit is alweer de vierde reeks. Zijn de echte sterren onderhand niet op zodat we verplicht met zijn allen naar 'D-garnituur' moeten kijken?

"Nou ja! Ik vind deze deelnemers echt geen D-garnituur, hoor. Het niveau Wolter Kroes of Dries Roelvink zal niet snel gebeuren, daar waakt BNN wel voor. Er moet een goede balans zijn, al vind ik een of twee van die sterren juist wel leuk, omdat die mensen vaak een stuk openhartiger zijn dan de rest."

Is dat waar het bij jullie om draait?

"Ik vind dat wel belangrijk. Het intrigeert me om te kijken hoe open sommige mensen over iets kunnen zijn en wat ze juist te verbergen hebben. Susan Smit bijvoorbeeld vind ik een mooie dame. Ze is alleen best mysterieus. Maar misschien is dat wel een rol. Ranking the stars is een ideaal programma om daar doorheen te prikken."

Gaan jullie net als Paul meerdere seizoenen doen?

"Als het een succes is, gaan we er in november mee door. Kijk, uiteindelijk zit het niet in Paul de Leeuw of de mensen, maar het zit 'em in het format. Ik heb de eerste en tweede reeks met veel plezier gekeken. Daarna dacht ik: 'eens kijken of het nog wat is', maar het programma blijft ijzersterk. Zolang het format nog niet uitgewerkt is, denk ik niet dat het in één klaar zal zijn."

De tweede aflevering van Ranking the stars is morgen (vrijdag) te zien om 20.25 uur op Ned. 3.

Extra:
-->
Alles over Ranking the stars.
--> De complete lijst van de sterren in deze editie vind je hier: Deelnemers Ranking the stars compleet.
--> Praat ook mee op het Ranking the stars-forum!

Wat vind jij van het nieuwe Ranking the stars? Reageer!

Reageren