Sander Simons overleden

Oud-nieuwslezer Sander Simons is dinsdagavond op 47-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Dat heeft zijn familie laten weten.

In een verklaring berichtten de nabestaanden: "Op zijn uitdrukkelijk verzoek is door de huisarts euthanasie toegepast op 5 janauri 2010 om 20.00 uur."

De presentator overleed in het bijzijn van zijn vader, moeder en vriendin Louise.

Carrière
Sander was vooral bekend als presentator van het RTL Nieuws, dat hij van 1989 tot en met 1999 presenteerde. Hij was ook verslaggever voor dat programma. Maar zijn carrière in de journalistiek begon al veel eerder.

Als twintigjarige jongen begon hij bij het ANP, als nieuwslezer voor de radio. Aansluitend was hij onder meer presentator bij de KRO en de Wereldomroep. In 2002 begon hij zijn eigen PR-bureau en schreef hij aanvankelijk boeken over journalistiek gerelateerde zaken.

Blessuretijd
'Alles uit het leven halen wat erin zit' was het motto van de nieuwslezer. Tussen zijn behandelingen door realiseerde hij dan ook nog steeds een volledige omzet met zijn bedrijf. Zijn ziekte relativeerde hij daarmee: "Die tumor moet geld opbrengen. Ik heb ‘m tenslotte zelf gemaakt."

Zijn laatste boek ging dan ook over zijn ziekte, longkanker, en heette 'Blessuretijd'. Hij bleef na de diagnose van zijn ziekte, in 2008, nog enige tijd terugkeren in tv-programma's om over zijn boek en ziekte te praten.

Reageren