Sandra Schuurhof is het SBS-bashen beu

30 maart 2013 12:16 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

SBS-presentatrice Sandra Schuurhof vindt dat de noodlijdende zender geen eerlijke kans krijgt."We liggen al tijden op de grond en blijkbaar vindt iedereen het heerlijk om te blijven trappen."

In een interview met het Algemeen Dagblad trekt het gezicht van Hart van Nederland stevig van leer tegen de golven van kritiek op de zender.

'SBS-bashen'

"Het zou helpen als dat 'SBS-bashen' eens ophoudt. We liggen al tijden op de grond en blijkbaar vindt iedereen het heerlijk om te blijven trappen. Die houding hangt me de keel uit. Hoe kun je opkrabbelen als er steeds maar negatief geschreven wordt? We hebben de gunfactor nodig!"

Heilig vertrouwen

In hetzelfde interview claimt Sandra een heilig vertrouwen te hebben in het feit dat het goed gaat komen met de zender. Volgens haar ligt het namelijk niet aan de kwaliteit van de programma's. “We maken shows die bij RTL moeiteloos boven het miljoen zouden scoren, maar bij ons vindt de kijker ze niet vanwege een vervelende vibe die om de zender hangt. Dat is ontzettend zonde."

Trots op Hart van Nederland

Sandra maakte eind april vorig jaar de overstap van RTL 4 naar SBS, waar ze nieuwsrubriek Hart van Nederland een makeover mocht geven. De veranderingen vielen niet in goede aarde en het aantal kijkers liep fiks terug, toch blijft Sandra positief: “Tja, die gouden tijden zijn voorbij, maar het programma is enorm gegroeid. Het is dynamischer en newsyer geworden: de duo-presentatie is weg en we werken veel meer met verslaggevers in beeld. Ik ben enorm trots dat ik aan die verandering heb bijgedragen.”

Meer over