Sara, de moederkloek in CSI - Achtergrond

4 december 2012 15:39 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In het nieuwe seizoen van ‘CSI’ moet Russell zijn ontvoerde kleindochter redden. Sara vindt een belangrijk spoor. Als hij haar toch niet had... 

Een corrupte agent van de Las Vegas Police Department blijkt nauw samen te werken met de kidnappers. Hij leidt CSI -onderzoekster Finn (Elisabeth Shue) naar de plek waar de kleindochter van D.B. Russell (Ted Danson), Katie, gevangen zit. Het meisje mag even bellen met haar grootvader om te laten horen dat ze nog leeft. De chef van het laboratorium springt zowat uit zijn vel: wie aan zijn familie komt, komt aan hem. De ontvoerders eisen losgeld van twee miljoen dollar (anderhalf miljoen euro). Intussen drinkt Nick Stokes zich een stuk in zijn kraag omdat hij ontslag wil nemen en ligt hulpsheriff Conrad Ecklie in het ziekenhuis. Hij werd beschoten in de laatste aflevering van het vorige, twaalfde seizoen van de nog altijd populaire misdaadserie. Sara Sidle (Jorja Fox) vindt op de plaats van het misdrijf, namelijk Russells huis, een spoor dat naar de daders kan leiden. 

Rust en wijsheid

Sara begint in CSI steeds meer de plek in te nemen van Catherine Willows, de voormalige rechterhand van de baas van de nachtploeg: een ‘moederkloek’ met ervaring die rust en wijsheid uitstraalt. Jorja Fox speelt de rol weer wekelijks sinds 2011, na een onderbreking van enkele seizoenen. „Sara is rijper en wijzer geworden”, beaamt de 43-jarige actrice. „Ze moest er even tussenuit om haar balans terug te vinden na een aantal schokkende zaken. In die tijd heeft ze wat demonen uit haar verleden begraven, zodat ze gelouterd en met een schone lei opnieuw kon beginnen.” Ook haar huwelijk met Gil Grissom heeft Sara goed gedaan: „Daardoor is ze een stuk stabieler geworden. Ik moet wel zeggen dat ze elkaar lang niet hebben gezien. Dat kan betekenen dat er spanningen zijn tussen Sara en Gil. Maar wat er precies aan de hand is, weet ik niet. Ik zit niet in het schrijversteam.”  

Seizoen 13

Over het dertiende seizoen van CSI, dat vanavond bij RTL 4 losbrandt, valt wel te melden dat Sara en haar collega’s persoonlijk betrokken raken bij de zaken die ze onder handen krijgen. Zo komt de zoon van rechercheur Warrick Brown, vier jaar geleden vermoord, weer in beeld. Dat roept pijnlijke herinneringen op. Finn krijgt na de ontdekking van een massagraf te maken met een onopgeloste zaak uit haar verleden en met haar ex-echtgenoot. En D. B. Russell gaat na de kidnapping wéér door een diep dal als zijn zoon Brandon wordt beschuldigd van moord.

Meer over