Saskia bokst zich erdoorheen

Saskia (48) is vanavond het mooiste meisje van de klas. Op haar 15e ging ze met flinke problemen het huis uit, maar op haar 20e was ze wereldkampioen kick- en thaiboksen en speelde ze zelfs de hoofdrol in films. Televizier belt Saskia.

Waarom doe je mee aan Het mooiste meisje van de klas?

"Niet zozeer omdat ik mezelf het mooiste meisje van de klas vond. Daar was ik toen echt niet mee bezig. Als kind was ik in m'n hart heel serieus en maakte ik me zorgen over allerlei dingen. Terwijl zo bleek achteraf - mensen me juist heel vrolijk en opgewekt vonden. Dat had ik toen echt helemaal niet door."

Wat gaf de doorslag om mee te doen?

"Ik werk tegenwoordig als psycholoog en merk dat heel veel jonge mensen onzeker zijn over zichzelf of wegvluchten voor hun verantwoordelijkheden. Ik wil die mensen motiveren met mijn verhaal. Omdat Het mooiste meisje van de klas heel oprecht en integer gemaakt wordt, leek het me daar zeer geschikt voor."

Welke boodschap wil je overbrengen?

"Dat je ondanks problemen altijd de verantwoordelijkheid voor je eigen leven moet nemen. Je moet je eigen kansen creëren, hoe lastig dat vaak ook lijkt."

Hoe kijk je terug op de opnames?

"Met een goed gevoel. Ik zie het als een afsluiting van die periode. Toch kwam er weer veel van vroeger terug en dat maakte de opnames emotioneel best zwaar. Maar, ik heb het eindresultaat inmiddels gezien en ben er heel blij mee."

Reageren