Saskia Dekkers naar Nieuwsuur

Ze is al jarenlang hét gezicht voor het NOS Journaal in Frankrijk, maar dat duurt niet lang meer. NOS-correspondente Saskia Dekkers stapt over naar Nieuwsuur.

Voor Nieuwsuur gaat Dekkers vanaf 1 augustus aan de slag als Europa-correspondente. Ze is daarmee de zoveelste journalist die het team van Nieuwsuur versterkt.

Saskia kijkt enorm uit naar haar nieuwe baan: “Ik denk dat het de leukste baan is van Hilversum. Hoewel Brussel m’n standplaats wordt, strekt m’n werkgebied zich namelijk uit over heel Europa. Het is een hele nieuwe functie, waarin ik de kans krijg op eigen manier invulling te geven aan de Europaberichtgeving. Mooie, lange reportages over actualiteiten die zich in Europa afspelen, maar ook laten zien hoe andere Europese landen omgaan met onderwerpen die in Nederland spelen. Daarbij is het natuurlijk spannend om aan de wieg te staan van een nieuw project als Nieuwsuur."

Namen
Eerder werd al bekend dat RTL-gezicht Mariëlle Tweebeeke ook naar Nieuwsuur overstapt. Zij wordt daar naast Twan Huys een van de vaste gezichten.

Clairy Polak gaat locatie-interviews in het programma voor haar rekening nemen. Ook NOS-gezicht Eva Jinek was even in de running voor een plek in het team van het nieuwe programma, maar zij trok zich terug nadat haar relatie met advocaat Bram Moscowicz openbaar werd.

Hoofdredacteur van het nieuwe actualiteitenprogramma wordt Carel Kuyl namens de NPS. Adjunct-hoofdredacteuren worden Rob Koster (NOS) en Hugo van der Parre (NPS).

Nieuwsuur-hoofdredacteur Carel Kuyl is blij met de nieuwste aanwinst: “Europa wordt een belangrijke speerpunt van Nieuwsuur en Saskia is bij uitstek geschikt om de vaak ingewikkelde problematiek in mooie reportages te vertalen.”

Ongebonden
Nieuwsuur wordt een dagelijks programma waarin nieuws en achtergronden zonder onderbreking door reclame één geheel vormen. De NOS en NPS willen met het programma naar eigen zeggen "Op ongebonden, onafhankelijke, onpartijdige en objectieve wijze achtergronden en context geven bij het dagelijkse nieuws".

Over de invulling van de vacature van Frankrijkcorrespondent voor het NOS Journaal, na het vertrek van Saskia, neemt de NOS nog een besluit.

Reageren