SBS 6 filmavond met Indiana Jones

SBS 6 zendt vanaf woensdag 22 september op de nieuwe filmavond vier weken achter elkaar de Indiana Jones-films uit. De laatste film in de reeks over de avontuurlijke archeoloog is ook nog eens de televisiepremière.

Achtereenvolgens zullen de volgende films op de buis komen:

  • Raiders of the Lost Ark
Indiana Jones' voornaamste tegenstander is Belloq, een gewetenloze Franse archeoloog in dienst van nazi-Duitsland. In 1936 wil Hitler absoluut de Ark des Verbonds in zijn bezit krijgen. Indiana Jones krijgt de opdracht om de Ark te vinden voordat de nazi's dat doen.
Woensdag 22 september om 20.30 uur bij SBS 6.
  • Indiana Jones and the Temple of Doom
Indiana Jones, Short Round en de betoverende nachtclubzangeres Willie Scott worden door het noodlot in hetzelfde avontuur samengebracht en ontsnappen op het nippertje aan de dood. In een kinderloos dorp belooft Jones het dorpshoofd de heilige Sankarasteen te vinden die het dorp zijn vruchtbaarheid moet teruggeven.
Woensdag 29 september om 20.30 uur bij SBS 6.
  • Indiana Jones and the Last Crusade
Na het bemachtigen van een gestolen kruis kan Indiana Jones eindelijk zijn baan als leraar weer oppakken. Echter komt hij in het bezit van een steen met een beschrijving die naar de Heilige Graal moet leiden. Jones reist af naar Venetië en gaat met de hulp van dokter Elsa Schneider op zoek naar de locatie van de Graal. Hij is alleen niet de enige die de waardevolle Graal wil hebben.
Woensdag 6 oktober om 20.30 uur bij SBS 6.
  • Televisiepremière: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Nadat Indiana Jones ternauwernood is ontsnapt aan een groep Sovjetagenten ontmoet hij de jonge, opstandige Mutt die zijn hulp nodig heeft bij een persoonlijke missie. In ruil daarvoor maakt Jones grote kans op het vinden van de Crystal Skull, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Samen reizen ze naar de uithoeken van Peru, maar ze zijn niet de enigen.
Woensdag 13 oktober om 20.30 uur bij SBS 6.

Reageren