SBS 6: 'Jason is terechte winnaar Bloed, Zweet & Tranen 2013'

10 Juni 2013 13:07 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vrijdagavond won Jason Bouman in de bloedstollende finale van Bloed, Zweet & Tranen en liet Daantje, Samantha en Rein achter zich. Toch vragen kijkers zich of alles eerlijk is gegaan.

We schreven vrijdagavond vlak na de uitslag van Bloed, Zweet & Tranen een stukje over de winnaar Jason Bouman en sindsdien stromen de negatieve reacties binnen. Een bezoeker zegt zelfs dat het allemaal doorgestoken kaart is en dat Dré Hazes weken geleden, in een dronken bui, al had verteld dat Jason zou gaan winnen. Ook zijn er veel kijkers die niet meer op Rein konden stemmen terwijl de lijnen nog lang niet gesloten waren.

Boze reacties van kijkers

“We kwamen er met 5 telefoons niet door..... Ja doeiiiiiii dat klopt niet”, vertelt Esther in een reactie. Ook Maarten kon naar eigenzeggen niet meer stemmen “Helaas weer doorgestoken kaart! Er kon niet meer gestemd worden op Rein Mercha!” Het lijkt er dus op dat er wat mis is gegaan tijdens het stemmen. 

SBS 6 ontkent

Volgens SBS 6 is er niks mis gegaan en is Jason dus de terechte winnaar. "Tijdens het gehele stemproces van de finale van Bloed, Zweet & Tranen afgelopen vrijdagavond was er een beëdigd notaris aanwezig die erop heeft toegezien dat het stemmen eerlijk verliep. Er zijn vrijdagavond geen officiële meldingen van technische problemen geweest", laat een woordvoerder weten.

Een verklaring voor de mensen die er niet doorkwamen is er wel. "Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat het netwerk iemand in de steek laat of een stem niet doorkomt, deze kans is echter voor alle finalisten hetzelfde. Jason is dan ook de terechte winnaar van Bloed, Zweet & Tranen 2013."

Meer over