SBS 6 komt met nieuw seizoen Sterren Dansen op het IJs

16 november 2012 12:09 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Op nieuwjaarsdag keert het schaatsprogramma Sterren Dansen op het IJs terug op de buis. Gerard Joling en Tess Milne presenteren.

SBS 6 stoft het format van Sterren Dansen op het IJs af en komt volgend jaar met een gloednieuw seizoen. In het programma wagen bekende Nederlanders zich op glad ijs en moeten ze de jury van hun schaatskunsten zien te overtuigen. Eerder deden Patty Brard, Beau van Erven Dorens en Babette van Veen al mee.

Sterren Springen op Zaterdag

Dit jaar ligt de presentatie in handen van Gerard Joling en Tess Milne, deze zomer het succesvolle Sterren Springen Op Zaterdag presenteerden. Met het presentatieduo hoopt SBS 6 het succes van de spetterende schoonspringshow te evenaren.

Gerard en Nance

Tess Milne werd eerder ‘de nieuwe Nance’ genoemd, omdat ze een presentatiekoppel vormt met Gerard Joling. Tot 2012 was Joling vaak met Nance achter de microfoon te zien, dus de vergelijking was snel gemaakt. Tess Milne bleef ontkennen de nieuwe Nance te zijn, maar straks is ze dus wel naast Joling te zien in Sterren Dansen op het IJs, dat in 2011 nog werd gepresenteerd door Gerard Joling en dezelfde Nance.

Schaatsoorlog

Met het nieuwe seizoen van de schaatsshow wakkert SBS de ‘schaatsoorlog’ met RTL aan. Een aantal jaren geleden waren de twee verwikkeld in een felle concurrentiestrijd met Sterren Dansen op het IJs op SBS 6 en Dancing on Ice tegelijkertijd op RTL 4. Het is niet bekend of RTL nu ook hun schaatsprogramma nieuw leven inblaast.

Holiday on Ice

Sterren Dansen op het IJs is een samenwerking tussen SBS 6 en Holiday on Ice en is vanaf 1 januari wekelijks op de zender te zien.

Meer over