SBS 6 stelt tweede seizoen Sterren Springen op Zaterdag uit

6 juni 2013 11:22 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

SBS 6 heeft het tweede seizoen van Sterren Springen op Zaterdag uitgesteld. Producent Eyeworks was al bijna klaar met de voorbereidingen en is ‘not amused’.

De lijst met kandidaten lag zelfs al klaar en toch stelt SBS 6 het tweede seizoen uit, de reden is simpel: De zender investeert liever in de vooravond. In RTL Boulevard vertelde Albert Verlinden dat Eyeworks – producent van Sterren Springen op Zaterdag - ‘not amused’ is over het cancelen van het tweede seizoen en beide partijen gaan snel om de tafel voor een passende oplossing. 

De avond van SBS 6

SBS 6 doet het de laatste tijd erg goed op de late avond, toch wil de vroeg avond nog niet van de grond komen. De late edities van Hart van Nederland en Shownieuws trekken veel bekijks en lijken een vaste schare fans te hebben opgebouwd. Ook Danni Lowinksi, De Lijf Show, Wegmisbruikers en Red mijn Vakantie doen het erg goed.

Vooravond-probleem

Op de vooravond wil het nog niet echt lukken en daar wil de zender nu verandering in brengen.Herhalingen van Huizenjacht, Lachen om Homevideo’s en de vroege edities van Hart van Nederland en Shownieuws stellen teleur. Het idee om van het zondagavondprogramma Recht van Nederland een dagelijkse versie te maken, eindigde in een kijkcijferdrama. Nu Recht van Nederland weer op de zondagavond scoort het overigens prima.

Meer over