SBS doet Sneekweek

Vanaf komende zaterdag is heel Friesland in de ban van Europa's grootste zeilevenement in de binnenwateren: de Sneekweek. En als SBS 6 erbij is, is rasfries Piet Paulusma natuurlijk de aangewezen persoon om het even van dichtbij te gaan bekijken.

Het is de tweede keer dat SBS 6 het zeilevenement registreert en uitzendt. Dit jaar is ook een speciale editie: het is de 75e Sneekweek, nadat het evenement in 1935 voor het eerst in de huidige vorm werden gehouden.

Hardzeildag
De Sneekweek trekt ieder jaar tienduizenden nieuwsgierige bezoekers vanuit het hele land. Meer dan duizend zeilboten zullen in de Friese wateren te zien zijn. Hoogtepunt van het evenement is natuurlijk de Hardzeildag, waar het in 1814 allemaal mee begon.

Maar sinds 1935 is er meer dan alleen heel hard zeilen, helemaal in deze jubileumeditie. De omgeving van Sneek zal bol staan van de festiviteiten, optredens, allerlei activiteiten en natuurlijk de zeilwedstrijden.

Sfeer
Paulusma gaat vooral sfeer proeven. Hij gaat van de deelnemers tot de feestgangers op het festivalterrein: iedereen komt voorbij. Piet proeft de sfeer van de Sneekweek zoals die bedoeld is: op z'n Fries.

Vanaf zaterdag 7 augustus is de Sneekweek elke dag na de late editie van Shownieuws te zien op SBS 6.

Reageren