SBS haalt Bridget Maasland per direct van de maandagavond

13 november 2012 19:38 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Kookprogramma Menu Van Oranje wordt zó slecht bekeken dat SBS de show van Bridget Maasland per direct van maandagavond naar zondagmiddag verplaatst.

SBS besloot tot de drastische maatregel nadat de vierde aflevering van Menu van Oranje een kleine 246.000 kijkers wist te boeien op primetime. Dit is ver onder het gemiddelde van de zender.

Onbegrijpelijk

Het falen van Menu van Oranje is een raadsel voor tv-critici, die over het algemeen lovend zijn over het programma. Zo schreef recensent Marcel Peereboom van De Telegraaf: "Er is helemaal niets mis met Menu van Oranje. Niet alleen zijn de gerechten hoogstaand en de jury ongekend streng, maar ook het programma zit smaakvol in elkaar, inclusief de presentatie van Bridget Maasland“.

Als mogelijke verklaring voor de lage kijkcijfers gaf Voller het argument dat een kookprogramma tussen 21.30 en 22.30 uur 's avonds niet bevorderlijk werkt voor de spijsvertering.

Menu van Oranje op zondag

SBS 6 lijkt het advies ter harte genomen ten hebben door Menu van Oranje vanaf nu op zondag om 18.00 uur uit te zenden. Of Bridget daarmee automatisch meer kijkers trekt, is de vraag. Het kookprogramma staat met deze verhuizing recht tegenover Carlo en Irene en hun populaire zondagmiddagshow Life4you

Maandagavond Waar Is De Mol?-avond

Het gat dat Bridget Maasland achterlaat, wordt opgevuld door haar ex-vriend Johnny de Mol en zijn Waar Is De Mol? Voorafgaand aan een nieuwe aflevering van het vrolijke reisprogramma wordt om 20.30 uur een herhaling uitgezonden.

Meer over