SBS krijgt lastig najaar

SBS Broadcasting gaat een lastig najaar krijgen. De combinatie van SBS-zenders Veronica, NET 5 en SBS 6 moet het verlies in marktaandeel van voorgaande jaren zien te beperken.

Dat voorspellen verschillende mediabureaus in het marketingtijdschrift Adformatie.

Initiatief
Mediabureau Mindshare richt zich vooral op de clash tussen SBS en RTL. Ceo Ruud de Langen: "RTL heeft op dit moment het initiatief en SBS moet bewegen. Het is moeilijk te zeggen of de nieuwe programma's aanslaan."

Jeroen Bakker van Initiative Media is het daar mee eens. "Het is te prijzen dat ze voor nieuwe dingen gaan. Maar het is toch de enige route, anders gaan ze zeker ten onder", zegt hij.

Olympische Spelen
SBS doet er wel alles aan om de daling in de marktaandelen van de afgelopen jaren tegen te gaan. Met veel nieuwe shows in de programmering wordt gegokt, maar er kan veel mee gewonnen worden.

"We zijn in het voorjaar iets harder geraakt", relativeert SBS-topman Eric van Stade. "Onze sterke late avond heeft te lijden gehad onder de Olympische Spelen."

Van Stade ziet wel voordelen in het feit dat RTL vasthoudt aan zijn goede programmering. "Als je weet wat ze gaan doen, kun je beter counteren", denkt hij.

Reageren