SBS plugt 'solospot'

SBS blijkt na het debacle van het verhogen van de reclame-frequentie tijdens programma's niet opgehouden te zijn met experimenteren. Bij Mediacourant blijkt dat de zender al een tijdje experimenteert met zogenaamde 'solospots'.

Bij een solospot krijgt één adverteerder een mini-reclameblokje. Doordat dat snel tussen het programma door wordt getoond, valt het volgens de zender beter op. Mensen hebben minder tijd om weg te zappen.

Er wordt al sinds januari mee geëxperimenteerd maar het is voor zover bekend voor het eerst dat de zender er een verklaring over gaf. SBS noemt de solospot volgens Mediacourant 'zeer effectief'.

Is good for you
Een succesvol voorbeeld zou een serie solospots van radiozender Q-Music zijn geweest. Juriaan de Wit van Q-Music: “We zijn zeer tevreden met de inzet van de solospots bij SBS. De impact van deze vorm van adverteren is enorm! Ik heb ontzettend veel positieve reacties ontvangen, zowel zakelijk als privé. Je kon echt niet om deze spots heen!”

Blokfactor
Op dinsdag 17 februari stond een spot volgens Mediacourant om 20.30 uur, het drukste zapmoment van de avond, op SBS 6 geprogrammeerd. De Wit: “De spot behaalde een blokfactor van maar liefst 137. Het blok is daarmee beter bekeken dan de programma’s eromheen.”

In totaal zijn er, verdeeld over de drie SBS-zenders, tien solospots van Q-music uitgezonden. De Wit: “Over het algemeen geldt dat er veel meer mensen blijven kijken, de gemiddelde blokfactor van de 10 spots is namelijk 105 terwijl er zonder solospots een gemiddelde blokfactor van 75 geldt.“

Reclameperikelen
Eerder probeerde SBS juist eens om het aantal reclameblokken per uur omhoog te schroeven. Dat leidde vrijwel direct tot lagere kijkcijfers voor de programma's waarbij men daarmee experimenteerde.

Onlangs werd bekend dat SBS dit jaar miljoenen misloopt omdat de Rijksvoorlichtingsdienst dit jaar de Postbus 51 spotjes alleen bij zenders van RTL gaat uitzenden.

Extra / lees ook:
- Om de vijf minuten reclame bij SBS
- SBS staakt reclameblokken


Reageer
Een reclamespot die in een flits voorbij is. Beter of niet?

Reageren