SBS slankt af

SBS 6 gaat vanaf 2011 weer op afvalrace met een aantal van de zwaardere families van ons land, in een nieuwe editie van De Afvallers XXL. Dat liet de zender woensdag weten.

"Uit cijfers van het CBS is gebleken dat ruim de helft van de volwassenen in Nederland te zwaar is. Reden genoeg voor SBS 6 om begin 2011 samen met diverse gezinnen de strijd aan te gaan tegen hun ongezonde levensstijl en overgewicht", zo schrijft de zender.

Programma
Ook dit jaar zullen de families de strijd tegen hun overgewicht weer aangaan onder professionele begeleiding én onder het toeziend oog van de camera.

Op 5 januari zendt SBS kick-off van het programma uit, waarin er drie gezinnen per provincie worden voorgesteld die nodig moeten afslanken. Hun huidige gewicht wordt gemeten en het streefgewicht wordt meteen bepaald door drie coaches die de families gaan helpen, elk met hun eigen afvalmethode.

Vanaf februari is te zien hoe het de zwaarlijvigen tot dusver vergaat. Het gezin dat het meest afvalt, wint het programma.

Zelf meelijnen
Ook de mensen thuis kunnen hun goede voornemens voor 2011 waarmaken met behulp van het uitgebreide online platform dat bij het programma hoort en waar gratis tips, adviezen en recepten te vinden zijn.

Reageren