SBS teleurgesteld in kijkcijfers Sterren Dansen op het IJs

21 januari 2013 11:58 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

SBS-zenderbaas Remko van Westerloo is niet tevreden over de kijkcijfers van zijn zender op zaterdagavond. „Het ijsdansen verdient meer publiek.”

Dat zegt Van Westerloo in dagblad Metro. Sterren Dansen op het IJs trekt iets meer dan 600.000 kijkers en dat is ver onder de maat voor een groot zaterdagavondprogramma. Ook het verplaatsen van het programma van 19.00 uur naar 20.30 uur hielp niets. Van Westerloo: „Ik ben eigenlijk enthousiast over alles, behalve de zaterdagavond. Dat is een teleurstelling. Het ijsdansen verdient meer publiek.”

Menu van Oranje

Ook Menu van Oranje, het kookprogramma met Bridget Maasland als presentatrice flopte. Maar dat lag volgens van Westerloo niet aan de kwaliteit van het programma: „SBS had heel erg pech met Menu van Oranje. Dat was een prachtig kookprogramma, maar stond op de verkeerde zender. Als dat overmorgen op Nederland 1 wordt uitgezonden, trekt het het driedubbele aantal kijkers.”

Vliegende Hollanders

De komende tijd probeert SBS te scoren met Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans, waarin BN'ers zich met gevaar voor eigen leven van een skischans storten. Remko van Westerloo denkt dat het wel meevalt met de gevaren: „Ik wil het niet te hard zeggen, maar ik denk dat dit niet riskanter is dan andere avontuurlijke programma's als Wie is de Mol? en Fort Boyard. Ik heb me goed laten voorlichten. Als je ervoor zorgt dat de juiste expertise het programma begeleidt, dan is dit niet de volgende krankzinnige stap.”

Toekomst

En dan de toekomst van SBS, het blijft ondanks wat incidentele successen nog een beetje modderen: „Het is twee stappen vooruit en eentje terug. We zijn nog heel erg zoekende.”

Meer over