SBS zoekt mooiste Nederlandse pand

Welk vervallen pand kan het mooiste monument van Nederland worden en verdient één miljoen euro van de BankGiro Loterij? Dat gaan Nance en Henkjan Smits uitzoeken in het nieuwe programma Het mooiste pand van Nederland.

De presentatoren begeleiden de mensen, die zich met hart en ziel inzetten voor een oud pand, in hun strijd om dit enorme bedrag. Met de geldprijs kan het winnende gebouw een complete metamorfose ondergaan, zodat het ook in de toekomst kan worden behouden.

Restauratie
Klinkt bekend? Dat zou kunnen, want een soortgelijk programma (ook in samenwerking met de BankGiro Loterij) was in eerdere seizoenen te zien bij de AVRO onder de naam Bankgiro: restauratie. Begin volgend jaar gaat dit programma dus onder een nieuwe naam verder bij SBS.

Jury
Het mooiste pand van Nederland begint met een kick-off. Tijdens die eerste uitzending zal, nadat de vrijwilligers van alle panden een presentatie hebben gehouden, een jury de panden selecteren die door mogen naar de volgende ronde. Daarbij vallen al meteen acht van de zestien panden af...

Reageren