SBS zoekt paranormale kinderen

SBS 6 werkt aan een nieuw programma waarin kinderen met een paranormale gave in het middelpunt komen te staan. Het programma zal worden gepresenteerd door Liesbeth van Dijk, finalist van Het Zesde Zintuig.

Programma's over het paranormale scoren de laatste jaren goed, en SBS lijkt hier met kinderen een nieuwe draai aan te willen gaan geven.

Het programma zal geen talentenjacht worden, maar in portretvorm vertellen over de kinderen, hun gaven en hun ouders. Van Dijk vertelt op paranormaal.blog.nl dat ze instaat voor de integriteit van het programma. "Het wordt zeker geen circus, de kinderen worden volledig in hun waarde gelaten."

Paranormale begeleiding
Van Dijk heeft in haar eigen jeugd vanwege haar gave verschillende psychologen moeten bezoeken, maar constateert dat daarbij de paranormale begeleiding ontbreekt. Zij zal de begaafde kinderen proberen te begeleiden en "van een 'last' iets gewoons proberen te maken".

Veel aanmeldingen
Er hebben zich al veel kinderen aangemeld voor het programma. Toch blijkt dat de 'paranormale gaven' niet altijd even bruikbaar zijn. Zo komt het volgens Van Dijk voor dat ouders hun kinderen een gave aanpraten of dat kinderen zich slechts inbeelden dat ze met hun overleden grootouders spreken. "Ik heb behoefte aan kinderen met een echte gave die concreet en aantoonbaar is", aldus Van Dijk.

Precieze data zijn niet bekend gemaakt, maar naar verwachting zal SBS 6 in het komend najaar het nieuwe programma uitzenden. De aanmeldperiode is overigens nog steeds open.

Reageren