Scenarioschrijver zegt AAA

De meest succesvolle Nederlandse comedyserie aller tijden, 'Zeg 'ns AAA', is al weer enige afleveringen bezig. Schrijver Chiem van Houweninge Sr: "Net als voorheen, zullen ook nu de wortels van de verhalen in onze maatschappij verankerd zijn met als spil van dit alles onze enige echte assistente van dokter van der Ploeg: Mien Dobbelsteen."

Gert-Jan van der Ploeg (Hans Cornelissen) heeft inmiddels de dokterspraktijk van zijn moeder Lydie overgenomen. Hij heeft zijn handen vol aan de groeiende praktijk en het patiëntenbestand dat steeds multicultureler wordt.

Spil in het huishouden
Mien Dobbelsteen (Carry Tefsen) is nog altijd de spil in het huishouden en de praktijk van dokter Van der Ploeg. Ze is nooit te beroerd om haar mening te ventileren, waarbij ze absoluut geen blad voor haar mond neemt.

Moeder
De moeder van Mien, Nel Kalkman (Coby Timp), is op haar tachtigste het bejaarden-tehuis ontvlucht en bij haar dochter ingetrokken. Nel Kalkman vindt zichzelf nog niet rijp voor zo’n oord, want ze staat nog volop in het leven. Ze kleedt en gedraagt zich echter veel te jeugdig volgens Mien, die zich vaak schaamt voor haar moeder.

Reageren