Schaatsen WK afstanden Vancouver

Het is het belangrijkste toernooi van het seizoen voor specialisten: het WK afstanden. Op elke afstand is een gouden plak te verdienen en de NOS ruimt er vier avonden lang zendtijd voor in.

Dit jaar is het toernooi misschien wel extra belangrijk omdat er geschaatst wordt op de baan waar volgend jaar de Olympische Spelen gehouden worden. We zouden dus kunnen spreken van een generale repetitie. Bovendien zijn er ook nog eens Olympische tickets te verdienen voor de Nederlandse schaatsers. Maar alleen wanneer ze in de top drie eindigen. Er staat dus genoeg op het spel.

Koningsafstand
In de Richmond Olympic Oval in Vancouver, Canada staan vanavond de 1500 meter voor de mannen en de 3000 meter voor de dames op het programma. Bij de koningsafstand voor de heren verschijnen voor Nederland Stefan Groothuis, Mark Tuitert en Sven Kramer aan de start. Maar de concurrentie is moordend. Ook Shani Davis, wereldrecordhouder Denny Morrison en Chad Hedrick zijn medaillekandidaten.

300meter dames
Bij de 3000 meter voor de dames starten voor Nederland Renate Groenewold, Jorien Voorhuis en Diane Valkenburg. De Tsjechise Sablikova, titelverdedigster Kristina Groves en de Duitse Claudia Pechstein zijn hier de grote kanshebbers.

Extra:
- praat mee op het sportforum van Televizier.nl!


Nog geen lid van Televizier.nl? Registreer je hier. >>

Reageren