Scheidsrechter Katja in Nick tegen Simon

Met de muzikale spelshow ‘Nick tegen Simon’ presenteert Katja Römer-Schuurman haar eerste grote studioprogramma. ‘Ik dacht dat het niets voor mij zou zijn.’

Na de geboorte van haar dochter Sammie was het even stil rond Katja Römer-Schuurman, maar sinds kort is ze weer in volle glorie op de buis te bewonderen. Met de muzikale spelshow Nick tegen Simon gaat de veelzijdige tv-vrouw een compleet nieuwe uitdaging aan.

„Ik had nog nooit een groot studioprogramma gepresenteerd en dacht eigenlijk dat het niets voor mij zou zijn”, bekent ze. „Ik was bang dat ik voorgekauwde teksten moest opzeggen en vast zou zitten in een tv-format.” Gelukkig bleek haar angst ongegrond. „Ik had alle vrijheid en mocht lekker improviseren.”

Katja ontmoette het Volendamse duo bij de RTL-show De jongens tegen de meisjes. Het klikte meteen, waarop Nick en Simon haar bij producent John de Mol voordroegen als de spelleidster voor hun nieuwe programma. Katja kreeg een paar spelletjes te zien en was verkocht. „Ik moest er ontzettend hard om lachen. Dat trok me over de streep.”

Geforceerd leuk
„Ik heb wel aangegeven dat ik niet hou van shows die opgepompt en schreeuwerig zijn”, vervolgt ze. „Naar mijn idee zijn er iets te veel shows waarin het te geforceerd leuk wordt gemaakt en als kijker krijg ik daar al gauw de kriebels van. Gelukkig drijft Nick tegen Simon vooral op de muzikaliteit van de kandidaten.”

Nick en Simon zijn volgens Katja heel fanatiek. „Ze spelen naar eigen zeggen onder het motto ‘winnen is belangrijker dan meedoen’. Ik moet er dus af en toe tussendoor komen als scheidsrechter en ben behoorlijk aanwezig. Maar ik werd heel vrolijk van het eindresultaat. Ik zou dit best nog een paar seizoenen willen doen.”

 

Reageren