School Oprah opnieuw in opspraak

Een schoolzuster werd er in 2007 al van beschuldigd de fout te zijn ingegaan en nu is er op de Zuid-Afrikaanse school van Oprah Winfrey opnieuw een geval van seksueel misbruik geconstateerd.

Deze keer waren de boosboeners zeven studentes op de school. Volgens de krant The Times of South Africa zouden zij andere meisjes hebben gedwongen seksuele relaties met elkaar aan te gaan en hierover nooit met iemand te spreken. Ook zouden ze de meisjes hebben betast op intieme plekken, aldus AOL.com. De studentes zijn inmiddels van school gestuurd.

Rechtszaak
Het is niet de eerste keer dat de school van Oprah Winfrey in opspraak raakt. Tiny Makopo, een van de schoolzusters, kwam in 2007 in het nieuws, omdat ze een dertienjarig meisje zou hebben aangerand. Tiny heeft dit altijd stellig ontkend en de rechtszaak loopt nog altijd.

Reactie
Volgens Lisa Halliday, Oprahs woordvoerder in Zuid-Afrika, wordt deze zaak momenteel vertrouwelijk behandeld op de school. De talkshowdiva zelf heeft nog niet op het voorval gereageerd, maar we houden je op de hoogte.

Extra:
Lees alle artikelen op Televizier.nl >>
Meer 'Oprah' op de programmapagina van de Oprah Winfrey show >>


Reageer op bovenstaand nieuws*
Wat vind jij? Moet Oprah ingrijpen, haar handen van de school trekken, de schoolleiding vervangen... of iets anders?

* Nog geen lid van Televizier.nl? Registreer je gratis >>

Reageren