Scoop

Woody Allen (73) mag dan wel bejaard zijn, zijn moordende tempo van één speelfilm per jaar houdt hij nog altijd lachend vol. Vorig jaar leverde hij het heerlijke Vicky Cristina Barcelona af, met zijn muze Scarlett Johansson.

De komedie Scoop dateert van twee jaar daarvoor. Ook hier speelt Scarlett de hoofdrol, naast de maestro zelf. Ze is studente journalistiek Sondra Pransky en doet als vrijwilligster mee aan een verdwijntruc van goochelaar Sid 'Splendini' Waterman (Woody Allen).

Geestverschijning
Tijdens de act ziet ze de geestverschijning van de recentelijk overleden journalist Strombel (Ian McShane). Hij vertelt dat hij is vermoord door rijkeluiszoon Peter Lyman (Hugh Jackman). Bovendien zou Peter veel meer moorden op zijn geweten hebben.

Wisselend
Sondra besluit samen met een huiverige Sid uit te zoeken of dit waar is en wordt tijdens het onderzoek smoorverliefd op Peter. Scoop werd wisselend ontvangen door de critici en is zeker niet Allen's beste film. De grappen doen soms wat oudbollig aan, maar vermakelijk is het allemaal wel.

Reageren