Securitas eerste bedrijf Undercover Boss

In de eerste aflevering van het nieuwe realityprogramma Undercover Boss staat de directeur van beveiligingsbedrijf Securitas centraal.

'Boss' Dennis Gähler ruilt een week lang zijn directiestoel in voor een plek op de werkvloer om erachter te komen wat er zich allemaal afspeelt in zijn bedrijf.

Hij wordt aan de hand genomen door zijn eigen werknemers, die hem onder andere een hondentraining geven, laten surveilleren op een gevaarlijk terrein en op de alarmcentrale laten werken.

Gählers ‘nieuwe collega’s’ hebben geen idee dat Dennis in werkelijkheid hun hoogste baas is.

Veilig?
Securitas is een van de grootste beveiligingsbedrijven ter wereld. De 41-jarige Dennis Gähler is een van de directeuren van deze organisatie. Al meteen op zijn eerste dag maakt Dennis kennis met Jan, een van de hondenbeveiligers van het bedrijf.

Jan geeft hem een hondentraining waarbij hij zelf een hond in bedwang moet zien te houden. Ook moet Dennis zoals alle hondenbeveiligers ervaren hoe het is om aangevallen te worden door een hond, een niet bepaald alledaagse klus voor deze undercover directeur.

Dennis maakt daarnaast onder andere kennis met collega Shirley. Zij neemt hem ’s nachts op sleeptouw tijdens een surveillance op een gevaarlijk rangeerterrein tussen de zwervers en graffitispuiters.

Ook ontmoet hij Tim, die Dennis leert hoe het eraan toegaat op de alarmcentrale. Geen van deze werknemers hebben een idee dat hun allerhoogste baas tegenover ze staat.

Echte verhalen
Tussen alle werkzaamheden door is er voor Dennis voldoende tijd voor gesprekken met zijn werknemers. Langzamerhand krijgt hij inzicht in hoe het bedrijf écht werkt.

Hij ontdekt hoe er over het werk, het bedrijf en de baas wordt gedacht, welke medewerkers medeverantwoordelijk zijn voor het succes van het bedrijf en het belangrijkste: hoe hij het bedrijf kan verbeteren.

Confrontatie
Lauren Verster (foto) neemt de presentatie van het programma voor haar rekening. Ze praat onder andere met de directeuren over hun verwachtingen. Ook spreekt ze met de werknemers nadat ze zijn geconfronteerd met de ware identiteit van hun zogenaamde nieuwe collega.

Reageren