Seizoen 7 van Bones: Booth en Brennan krijgen een baby

12 maart 2012 13:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Jarenlang hebben ze om elkaar heen gedraaid, maar vorig seizoen deden Brennan en Booth het eindelijk met elkaar in ‘Bones’. Prompt raakte Brennan in verwachting. Maandag gaat de zevende jaargang van de misdaadserie van start. Is ‘Bones’ nu nog wel leuk?

Het was altijd een genoegen om dr. Temperance Brennan (Emily Deschanel) en Seeley Booth (David Boreanaz) in Bones samen bezig te zien. Ze koesterden overduidelijk warme gevoelens voor elkaar, maar konden of wilden daar niet aan toegeven. Plagerig en vol overgave speelden ze telkens opnieuw het aloude spel van aantrekken en afstoten. ‘Pak me dan als je kan’.

Nu het speurdersduo in een onbewaakt ogenblik het bed met elkaar heeft gedeeld en een baby verwacht, is het uit met de pret. Brennan en Booth zijn in dit nieuwe, zevende seizoen een paar met een kindje op komst: weg erotisch spanningsveld, weg prikkelende onderonsjes, weg dubbelzinnige scènes waarin je je als kijker kon verkneukelen.

De vloek van Moonlighting
De makers van Bones weten dat ze een risico nemen door hun romantische helden in elkaars armen te drijven. In vakkringen heet dit fenomeen ‘de vloek van Moonlighting’. Cybil Shepherd en Bruce Willis runden als Amy en David in deze populaire serie uit de jaren 80 een detectivebureau. Ze waren voor elkaar geschapen, maar het bleef bij knietje wrijven en een kusje op de wang. Elke week was het weer de vraag wanneer ze een stapje verder zouden gaan. Dat dit niet gebeurde, was de charme van Moonlighting; het hield de spanning erin. Ooit moesten ze elkaar toch eens krijgen? Toen het er uiteindelijk van kwam, waren de gevolgen desastreus: de kijkcijfers zakten in en het stel verdween rap van het scherm.

Scully en Mulder hielden The X-files lang opwindend door afstand te houden. Rachel en Ross waren in Friends als tortelduifjes in de ontkennende fase leuker dan als stel. Lindsay en Danny zijn in CSI: New York gelukkig getrouwd en hebben een baby. Dat is een kleine afknapper, maar zij spelen geen hoofdrollen. In tegenstelling tot Jo en Mac die elkaar ook wel zien zitten. Als kopstukken van het onderzoeksteam zijn zij gedoemd hun samenwerking professioneel te houden. In Nederland kampen onder veel anderen Eva en Wolfs in Flikken Maastricht en Iris en Willem in Overspel met hetzelfde ‘probleem’.

Zekerheden op losse schroeven
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Emily Deschanel (Brennan) vorig seizoen zwanger werd en dat de producers van de nood een deugd hebben gemaakt. Anders hadden ze haar dikke buik niet kunnen verklaren. En van wie moest het kind anders zijn dan van Booth?

De ‘vloek van Moonlighting’ vrezen ze niet. Hart Hanson, het brein van de serie: "Naar mijn gevoel is het juist precies wat Bones nodig heeft. Het moest na zes jaar een keer gebeuren; we hadden het gevoel dat we er niet langer mee konden wachten. De truc is om de seksuele spanning te vervangen door nieuwe dramatische ontwikkelingen. Hoe gaat Brennan om met het moederschap? Het maakt emoties bij haar los die ze niet kan ontkennen. Dat is nieuw voor haar."

En wat doet het met Booth dat hij vader wordt? Hart Hanson: "Hij is door zijn eigen vader mishandeld. Dat komt allemaal weer boven en geeft ons de gelegenheid om in zijn verleden te duiken. Straks krijgen ze een kind en verandert hun leven ingrijpend. Alles komt in een ander perspectief te staan. Dat is een mooie uitdaging voor ons en ik denk dat de kijkers er ook blij mee zullen zijn."

Hoge kijkcijfers
Krijgt Hart Hanson gelijk? Deze eerste aflevering van het zevende seizoen brak in Amerika elk geval alle kijk cijferrecords voor Bones. Daarbij blijft de serie spannend. In het nieuwe seizoen duikt al snel een gruwelijke seriemoordenaar op, die de zeker heden van het jonge ouderpaar op losse schroeven zet.

Dit artikel verscheen eerder in Televizier 10 / 2012

Meer over