Senior steeds meer online

Maar liefst 84 procent van een grote groep ondervraagde vijftigplussers doet nog liever de tv het huis uit dan de computer! Nederlandse senioren zijn in rap tempo het internet aan het ontdekken.

Het medium dat moet inboeten ten gunste van de computer is boven alles de tv. Dat concludeert Seniorweb, een organisatie die al sinds 1996 computercursussen voor ouderen organiseert.

In totaal werkten 2500 senioren mee aan het onderzoek, en dat stelde Seniorweb in staat om duidelijke conclusies te trekken.

Liever computer dan tv
Zo bleek dat 65 procent van de ouderen liever een maand geen tv kijkt dan dat de computer het huis uit moet. Nederlandse ouderen raken verslingerd aan het web.

Dat bleek ook uit de online-cijfers van de senioren in ons land, die eerder al eens door de Stichting Internetreclame (STIR) naar buiten werden gebracht. Zat men in 2007 drie uur achter de computer, in 2008 was dat al weer 3,5 uur per week.

Het aantal ouderen dat internet thuis heeft, steeg met vier procent.

Onmisbare computer
"De computer is voor senioren onmisbaar geworden", concludeert SeniorWeb. Volgens de vereniging is er een verband met de ledengroei: Seniorweb verwelkomde een tijd terug het 100.000ste lid.

Daar staat tegenover dat activiteiten als tv-kijken (44 procent) en een goed boek lezen (33 procent) daalden in populariteit. Er is echter één onbetwiste winnaar die niet van de troon gestoten kan worden: het maken van een wandeling blijft bij senioren veruit het meest favoriet.

Reageren