Serie Antonie Kamerling toch op tv

De onlangs overleden Antonie Kamerling is vanaf eind januari 2010 nog op de buis te zien. De NCRV heeft in overleg met Antonie's nabestaanden besloten de al opgenomen serie Levenslied toch uit te zenden.

Levenslied gaat over een aantal koorleden; Antonie speelt niet de hoofdrol maar is wel regelmatig in beeld als de emotioneel ietwat gehavende echtgenoot van een van de hoofdrolspelers. In de serie werkt hij als componist en muzikant.

De gelijkenissen met Kamerling zijn zichtbaar; de acteur en zanger maakte op 6 oktober op 44-jarige leeftijd na een periode van depressies een einde aan zijn leven.

Levenslied
De NCRV heeft laten weten dat de serie ten tijde van Kamerlings dood zo goed als af was. Na overleg met de nabestaanden is niets aangepast aan de eindversie van de serie, en het geheel komt dus gewoon op de buis.

De cast van levenslied staat overigens bol van de bekende namen. Hoofdrollen zijn voor Anna Drijver, Cees Geel, Nadja Hüpscher, Sabri Saad el Hamus, Hans Dagelet, Caro Lenssen, Guy Clemens en Tijn Doctor. Bijrollen zijn er voor Frank Lammers, Sytske van der Ster, Petra Laseur en dus Antonie Kamerling.

Reageren