Serie House of Cards zorgt voor ophef

De streaming videodienst Netflix heeft de mediawereld op zijn kop gezet door in een keer alle afleveringen van de serie House of Cards digitaal beschikbaar te maken.

Het Amerikaanse bedrijf Netflix maakte een remake van de 23 jaar oude serie House of Cards en zette gelijk alle 13 afleveringen online. Met deze actie ontketent trendsetter Netflix een ware verandering in de consumptie van media. Je hoeft immers niet meer te wachten op de uitzending, je kan zelf kiezen wanneer en wat je kijkt.

Nieuwe abonnees

De tv-aanbieder zegt via deze manier nieuwe abonnees te willen werven, maar het lijkt erop dat er veel meer achter zit. “Het is vernieuwend om de serie in een keer aan de kijker aan te bieden. Maar het is ook de manier waarop we nu tv kijken”, aldus Kevin Spacey, hoofdrolspeler en medeproducent van de serie.

House of Cards doet het goed

De serie doet het overigens heel goed in Amerika, Netflix zegt zelfs dat het de best bekeken serie van het moment is. Helaas valt dit niet te controleren want het bedrijf maakt geen cijfers bekend. “We willen niet dat onze series vergeleken worden met series op traditionele zenders”, aldus de tv-aanbieder.

Reageren