Serious Request van 3FM te duur voor gemeenten

Vorige week haakte Nijmegen al af als kandidaat voor de Serious Request actie van 3FM in 2013. Vandaag volgt Dordrecht. De reden? Het kost te veel.

Dordrecht berekende dat het de gemeente zo'n 6 ton gaat kosten aan productie-, beveiligings- en hotelkosten. Dat werd de gemeente te gortig. Opvallend genoeg raamde Nijmegen de kosten op 250.000 euro. De Dordtenaren kondigen wel aan in 2014 weer een poging te willen wagen, mits er voldoende sponsorgeld binnengehaald wordt.

Duurder
De Serious Request-actie, waarbij radio-dj's geld ophalen voor het Rode Kruis, wordt elk jaar duurder. In 2010 deed Nijmegen ook een poging het Glazen Huis binnen de gemeentegrenzen te krijgen, toen was de bijdrage nog 'slechts' 75.000 euro.

27 april
Toch levert de actie de gemeenten ook veel geld op. Eindhoven haalde in 2010 5,7 miljoen euro binnen aan extra omzet en Groningen werd een jaar eerder 7,3 miljoen rijker. Volgens 3FM zijn er nog altijd zo'n tien plaatsen in de race voor Serious Request 2013. De radiozender maakt op 27 april bekend welke plek de gelukkige is.

De markt
Dit jaar staat het Glazen Huis in Enschede. Maar ook daar verloopt het voorlopig nog niet zonder slag of stoot. De marktkoopmannen weigeren hun hun vaste zaterdagmarkt op te geven voor de actie.

 

Reageren