Seth Meyers volgt Jimmy Fallon op

12 mei 2013 22:11 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

NBC heeft de knoop doorgehakt: Saturday Night Live-gezicht Seth Meyers volgt Jimmy Fallon op als presentator van het late avond programma Late Night.

Jimmy Fallon (38) maakt maar wat graag plaats voor Seth (39), want Fallon gaat vanaf begin volgend jaar The Tonight Show presenteren.

Van Saturday Night naar elke avond

Seth Meyers maakte de laatste jaren furore als de hoofdschrijver van het legendarische, satirische comedyprogramma Saturday Night Live. Hij presenteerde daar de komische nieuwsrubriek Weekend Update, maar solliciteerde al een tijdje openlijk naar een promotie. 

NBC is blij met Seth

De Amerikaanse zender NBC is blij met de keus voor Seth. Directeur Bob Greenblatt vertelde met trots: "We vinden Seth een van de slimste en diepzinnige schrijvers en komieken van zijn generatie. Zijn tijd als schrijver bij Saturday Night Live en achter de desk van Weekend Update hebben er voor gezorgd dat hij een gevoel voor humor heeft ontwikkeld dat perfect geschikt is voor Late Night."

Seth Meyers heeft er ook zin in

Seth verklaarde op zijn beurt dat hij blij is om ook bij Late Night te werken met Lorne Michaels, de bedenker en producent van Saturday Night Live. "Ik moet nog vijf jaar voor Lorne werken voordat ik de schade aan z'n auto heb terug betaald. Maar serieus: 0.30 uur is een legendarisch tijdstip voor NBC en ik hoop dat ik de traditie eer aan kan doen."

Gaat Jay Leno wel weg?

Ondertussen is er onduidelijkheid ontstaan over de toekomst van Seth's voorganger, Jimmy Fallon. NBC had Jimmy beloofd dat hij vanaf 2014 Jay Leno op mocht volgen als presentator van de Tonight Show. De zender zou zelfs 25 miljoen willen investeren om Fallon's studio complex in New York te vernieuwen. Nu blijkt echter dat NBC daar van af is gestapt en alleen geld steekt in een opfrisbeurt voor Fallon's huidige studio. 

Tel daar bij op dat Jay nog altijd betere kijkcijfers scoort dan al zijn concurrenten. In 2009 sneed NBC zich ook al in de vingers toen de zender Leno inwisselde voor Conan O'Brien. Binnen 8 maanden werd dat besluit teruggedraaid. 

Meer over