Sex Rebab With Dr. Drew

De ene helft van Amerika is dol op hem, de andere helft kan zijn bloed wel drinken. Het ethische kompas van Dr. Drew Pinksy doet de nodige wenkbrauwen fronsen. De 61-jarige arts heeft alle benodigde diploma's op zak: hij is gecertificeerd internist en verdiende zijn sporen in de psychiatrie en de geneeskunde. Waaróm gooit hij dan zijn goede naam te grabbel door mee te werken aan programma's als Celebrity Rehab en Sex Rehab?

In het laatste programma gaan acht semi-celebrity's in therapie bij de beste man om van hun seksverslaving af te komen. De shows kwamen Dr. Drew op veel kritiek te staan.

Pop-dokter
"Mensen noemen het uitbuiting. Dat brengt me in de war", zegt hij. In zijn boek The Mirror Effect beweert hij dat faam nooit een motief is geweest om op tv te gaan werken. Het kwam juist voort uit het verlangen om het publiek te informeren over medische feiten die verdraaid worden door de media. "Het was altijd mijn doel om deel uit te maken van de popcultuur en relevant te zijn voor jongeren. Om interactie te hebben met de mensen die ze hoog in het vaandel hebben staan", aldus Dr. Drew.

Een bescheiden oedipuscomplex?
Wel geeft hij toe dat hij erg hoog scoort bij de narcistische persoonlijkheidstest (hij had een 16; het gemiddelde voor een beroemdheid is 18). Dat blijkt ook uit zijn overige bezigheden: de gerenommeerde doc was als acteur onder meer te zien in Dawson's Creek en de films New York Minute en Wild Hogs. Zijn hang naar beroemdheid kan worden verklaard door zijn jeugd. Zijn moeder was zangeres en actrice. Heeft Dr. Drew soms last van een bescheiden oedipuscomplex?

Reageren