Shrek The Third

16 juli 2011 05:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Dit jaar werd de Shrek-serie afgerond met Shrek Forever After waarna moerasmonster Shrek (Mike Myers) en zijn grote liefde Fiona (Cameron Diaz) nog lang en gelukkig leven. Maar voordat het zover is, krijgen de twee heel wat avonturen voor hun kiezen.

Even een terugblik: Er was eens een ogre, genaamd Shrek, die als een kluizenaar in een zompig moeras leefde. Maar wanneer hij samen met zijn nieuwe vriend Donkey (Eddie Murphy) een heuse prinses van een draak moet redden, raakt hij op het tweede gezicht verliefd.

Troonopvolger
Shrek the Third wordt Shreks schoonvader ernstig ziek en is Shrek de aan gewezen troonopvolger. Maar daar heeft het vriendelijke, groene monster geen trek in. Hij gaat daarom op zoek naar kroonprins Artie (Justin Timberlake). Prinses Fiona blijft thuis, maar heeft haar handen vol aan prins Charming (Rupert Everett) die een coup plant.

Puss in Boots
Niet iedereen was enthousiast over het derde deel, al valt er genoeg te genieten. Dat geldt binnenkort hopelijk ook voor Puss in Boots, een nieuwe animatiefilm met de gelaarsde kat in de hoofdrol. De film speelt in de tijd voordat Puss Shrek tegen het lijf liep. Hij krijgt aan het eind van het jaar de kans de wereld van de ondergang te redden. Daarbij heeft hij Kitty Softpaws (met de stem van Salma Hayek) aan zijn zijde.

Meer over