Sieneke uit kritiek op ‘simpele’ Songfestival-outfit Anouk

15 mei 2013 13:01 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De 21-jarige 'Sha-la-lie-zangeres' uitte vandaag flink wat kritiek op het outfit wat Anouk droeg tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival.

“Het is zo simpel, zo zwart. Eigenlijk te simpel”, vertelt Sieneke in een uitzending van Koffietijd. “Ik had voor een kleurtje gekozen. Maar iedereen heeft een eigen kledingsmaak. Als ze daar met een baljurk had gestaan, was het niet Anouk geweest.” Ook de stylist van Sieneke is niet te spreken over de outfit. “Something old, something borrowed, something blue met accenten van Balmain en Azzedine Alaia.”

Birds krijgt wel waardering van Sieneke

“Ik hou meestal ook wel van subtiel”, gaat Sieneke verder. “Maar toen ik de eerste repetitie zag, had ik niet verwacht dat Anouk die kleding ook echt aan zou doen.” Toch is de zangeres, die in 2010 de finale niet eens haalde, redelijk positief over het liedje Birds. “Als je haar ziet tussen al die andere landen kan je zeggen dat het nummer wegvalt, omdat het zo klein is. Maar ik vind dat goed. Jaren geleden ging het Songfestival alleen om het liedje en zij heeft dat weer teruggebracht.” Hopelijk doelt Sieneke met dat laatste niet op het jaar dat ze zelf meedeed met haar draaiorgel.

Meer over