Silent Witness: Slapeloze nachten voor Nikki

24 April 2013 11:01 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Ze heeft veel meegemaakt in haar carrière als ‘lijkensnijder’, maar de ontleding van een verkracht en vermoord, achtjarig meisje wordt Nikki in de aflevering van vanavond te machtig.

De blonde hoofdpersoon van Silent Witness krijgt last van slapeloosheid en depressies. Ook de patholoog-anatoom is, kortom, maar een mens in deze langlopende Britse politieserie waarin de gruwelijkste details de kijker niet bespaard blijven.

"Veel echte pathologen die ons begeleiden, verrichten liever geen autopsies op kinderen”, zegt Emilia Fox, die de rol van Nikki Alexander speelt. "Dus het is heel natuurlijk dat zij zo reageert. En ik heb zelf een dochtertje, het kostte me geen enkele moeite om me in Nikki’s situatie te verplaatsen.”

Dubbele aflevering van Silent Witness

In deze dubbele aflevering gaat het verder vooral over de verdachte dood van drie mensen in één nacht in hetzelfde Londense ziekenhuis. Een neuroloog, professor Silverlake, had kort daarvoor een aanvaring met de slachtoffers. Weet hij er meer van? Of zit de vork, zoals gewoonlijk in Silent Witness, heel anders in de steel?

Meer over