Singer-Songwriters vieren Kerstmis in De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Van alle concertregistraties die de omroepen rond de feestdagen uitzenden, belooft dit een van de meest bijzondere te worden. Waarom? Omdat Racoon en Marco niet meedoen, en Douwe Bob, Maaike en Nielson wel.

En dat is voor de verandering wel eens leuk. De troubadours, bekend van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, spelen in deze special uiteraard enkele van hun eigen liedjes – daar zijn het tenslotte singer-songwriters voor.

Covers

Maar ze wagen zich ook aan een paar covers. Jawel, zelfs van kerstliedjes. Douwe Bob en Nielson hebben nu een jaar na de eerste editie van De Beste Singer-Songwriter van Nederland hun carrière al aardig op de rails. Michael en Maaike stonden afgelopen seizoen in de finale (Michael won) en staan dus nog aan het begin.

Gastoptreden

Zij krijgen op het podium van de Amsterdamse Melkweg gezelschap van twee medefinalisten. Judy en de pas zestien jaar oude Démira doen een kort gastoptreden.

Voorprogramma

Het voorprogramma bij de special werd trouwens verzorgd door alle oud-finalisten van beide seizoenen, dus wat dat betreft was het begin december tijdens de opnamen één grote reünie.

Tournee

Eerder dit najaar deden de finalisten van het laatste seizoen ook al een tournee samen. Het concert wordt afgesloten met een gezamenlijk nummer. 

Zing mee met De Beste Singer-Songwriter van Nederland, vanavond om 20.30 uur op Nederland 3.

Reageren