Sinterklaas klust behoorlijk bij op tv

5 december 2012 16:40 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Op Pakjesavond maakt Sint-Nicolaas de laatste jaren altijd zijn opwachting in het programma van Paul de Leeuw. Ook dit jaar kan De Leeuw hoog bezoek verwachten.

Vorig jaar was Paul stout: hij nodigde ‘de oude’ Sint uit in plaats van ‘de nieuwe’, omdat hij met hem van die leuke grapjes kon maken. Dat vonden veel grote mensen ongewenst, terwijl het voor veel kleine mensen verwarrend was. Eerder op de avond hadden ze in Sesamstraat toch een heel andere Sint met zijn staf zien zwaaien?

Kersverse Sinterklaas 

Paul heeft beterschap beloofd. Langs De Leeuw staat vanavond in het teken van de verjaardag van de Spaanse kindervriend, maar ‘de oude’ Sinterklaas komt niet langs. Blijkbaar heeft hij nu toch echt zijn tabberd en mijter aan de wilgen gehangen. De VARA laat weten dat er een kersverse Sint op bezoek komt. Verder zitten zanger Lee Towers en atlete Marlou van Rhijn in de studio en ontdekken we hoe zoet LA The Voices dit jaar zijn geweest.

Sinterklaas verdwaald

Voor het zover is zet Dieuwertje Blok Dieuwertje alle hoogtepunten van het Sinterklaasjournaal  op een rij (17.45 uur, Nederland 3). Daarna rekenen de bewoners van Sesamstraat (18.00 uur, Nederland 1) op hem. Maar de bisschop van Myra houdt de spanning er lang in. Er staan twee pieten voor de deur en ze weten niet waar hun baas uithangt. Hij zal toch niet verdwaald zijn, zeker? 

Hulpklazen 

Hoe de avond ook verloopt, Sinterklaas krijgt het vanavond behoorlijk druk. Naast alle televisieoptredens moet hij ook nog de daken op, want duizenden kinderen wachten met smart op hun cadeaus en zelfs de Sint kan maar op één plaats tegelijk zijn. Gelukkig zijn er nog tal van hulpsinterklazen die hem een helpende hand bieden.

Meer over