Sipke Jan Bousema verlaat AVRO

Sipke Jan en de AVRO hebben in goed overleg besloten een punt te zetten achter hun samenwerking. Na twaalf jaar is voor de presentator de tijd aangebroken om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen.

Sipke Jan kondigde zijn vertrek bij de AVRO dinsdagavond aan in RTL Boulevard. Zijn contract bij de AVRO, waarvoor hij onder meer programma's als Op De Bon en ZipZoo: Coördinaat X presenteerde, loopt per 1 juli af. De presentator liet in de uitzending weten dat hij in goed overleg met de omroep heeft besloten een punt achter hun samenwerking te zetten.

Afscheid

"Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik bij de AVRO heb gekregen", aldus Sipke Jan in Boulevard. "Natuurlijk doet afscheid nemen pijn, maar ik heb vooral ook heel veel zin in de toekomst. Programma's maken – commercieel of publiek – is en blijft het leukste wat er is, en ik kan niet wachten om dat nieuwe avontuur in te duiken."

Producent

Eén nieuwe uitdaging heeft de presentator nu al gevonden. Met zijn productiemaatschappij SJB Media heeft Sipke Jan namelijk onlangs de eerste stappen naar het zelfstandig producentschap gezet. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van de presentator in vervulling.

Reageren