Six feet under

Dat netcoördinatoren van de publieke omroep niet veel op hebben met kwaliteitsseries moge duidelijk zijn. The Sopranos, Life on Mars, Spooks en Blackpool werden door hen geheel of gedeeltelijk op een dusdanig laat tijdstip ingepland dat je er zo ongeveer de wekker voor moest zetten.

Een uiterst effectieve manier om een serie de nek om te draaien. Dat is ook gebeurd met het briljante Six feet under, misschien wel de beste serie ooit gemaakt.

Nachtwerk
Het vijfde en laatste seizoen, dat na een pauze van een paar jaar nu eindelijk wordt uitgezonden, staat op het onchristelijke tijdstip van tien over elf op de maandagavond geprogrammeerd. Ondanks dat, en ondanks dat het om het laatste seizoen gaat, is er alle reden om er toch een latertje van te maken.

Uniek
Six feet under is namelijk intelligent, grappig, gedurfd, tegendraads en ontroerend. Het draait om de familie Fisher met hun familiebedrijf, een begrafenisonderneming.

De familie
Nate (Peter Krause) is de oudste zoon van het gezin die voortdurend worstelt met zijn eigen sterfelijkheid. Zijn grote liefde is Brenda (Rachel Griffiths) die hij na een jarenlange knipperlichtrelatie ten huwelijk heeft gevraagd. Broertje David (Michael C. Hall) heeft na veel gedoe eindelijk een stabiele relatie met vriend Keith (Mathew St. Patrick) en wil nu een baby adopteren. Zus Claire (Lauren Ambrose) lijkt haar roeping te hebben gevonden als fotografe terwijl moeder Ruth net heeft ontdekt dat haar echtgenoot George (James Cromwell) ze niet allemaal op een rijtje heeft.

Internet-love
Rico (Freddy Rodriguez), mede-eigenaar van de begrafenisonderneming heeft na een affaire zijn huwelijk op de klippen zien lopen en zoekt nu zijn heil op het internet.

DVD-box
Mocht de aflevering van vanavond bevallen, alle vijf seizoenen samen zijn voor ¤180 te koop bij o.a. bol.com. En voor dat geld ben je meteen verlost van de terreur van de netcoördinatoren.

Reageren