Sjimmy Bruijninckx ontslagen bij SBS 6

SBS-gezicht Sjimmy Bruijninckx verdwijnt per direct van de zender. De Shownieuws-presentatrice krijgt geen nieuw contract.

Sjimmy Bruijninckx blijkt het nieuwste slachtoffer te zijn van de 'grote schoonmaak' die SBS 6 eerder aankondigde.

De zender gaat al enkele jaren gebukt onder teruglopende kijkcijfers. Om het tij te keren, kondigde de SBS-bazen aan hun omroep in twee jaar tijd een volledig nieuw gezicht en imago te geven.

Dit betekent dat bepaalde programma's en presentatoren het veld moeten ruimen. Zo werd eerder bekend dat Sterren dansen op het ijs voorlopig niet terugkomt, werden Patty Brard en Danny de Munk op straat gezet en kaapte de zender Sandra Schuurhof weg bij RTL 4.

Wat 'het nieuwe' SBS 6 precies gaat worden, is ook voor de medewerkers nog een verrassing. Feit is wel dat de meeste veranderingen op dit moment op stapel lijken te staan bij Hart van Nederland, zo kreeg de nieuwsrubriek onlangs een volledig nieuw decor. 

Ook blijkt Sandra Schuurhof specifiek aangetrokken om zich met de restyling van de populaire nieuwsshow bezig te houden. In Boulevard merkte Albert Verlinde op het vreemd te vinden dat SBS uitgerekend morrelt aan een van de weinige programma's die wél goed scoort.

Sjimmy's contract loopt eigenlijk pas eind december af. De presentatrice wachtte dit niet af en nam direct al haar vakantiedagen op, zodat ze nu al niet meer bij Shownieuws aan de desk is te zien. Haar managment laat weten dat Sjimmy zich na haar vakantie gaat beramen op toekomstplannen. 

Reageren