Slecht jaar voor Eyeworks

Eyeworks heeft een zwaar jaar achter de rug. Het productiebedrijf van Reinout Oerlemans heeft voor het eerst sinds de oprichting in 2001 verlies gemaakt.

Het Financieele Dagblad meldt dat de omzet in 2009 met 11 procent daalde naar 202 miljoen euro. Dat is 6,9 miljoen lager dan in 2008.

Minder producties
Ook het aantal werknemers is gedaald. Dat komt volgens Eyeworks omdat er minder producties zijn, en er dus ook minder mensen nodig zijn om de programma's te maken.

Eyeworks denkt dat het verlies vooral komt door de gedaalde advertentie-inkomsten. In Brazilië, waar het bedrijf ook programma's produceert, ging het juist wel erg goed. Het verlies kwam vooral tot stand in Groot-Brittannië.

Komt Een Vrouw Bij De Dokter
Reinout Oerlemans en Eyeworks ontwikkelen programmaformats in vijftien landen. Grote shows als So You Wanna Be A Popstar en de jaarlijkse IQ-test worden in meer dan vijftig landen uitgezonden.

Toch was er een lichtpuntje voor Oerlemans. Waar de tv-producties terugliepen, kregen de inkomsten uit geproduceerde films juist een boost. Vooral de kaskraker Komt Een Vrouw Bij De Dokter, naar het gelijknamige boek van Kluun, zorgde voor positieve cijfers.

Reageren