Slechte start Amerikaanse remake Penoza

Red Widow is met 6,9 miljoen kijkers slecht van start gegaan in Amerika. Het is zelfs maar de vraag of de serie door mag.

Zender ABC had grote verwachtingen van Red Widow; de 2 uur-durende openingsaflevering werd groots aangekondigd. Er hingen zelfs door heel Amerika billboards. Maar alle media-aandacht mocht niet baten; het aantal kijkers viel tegen (6,9 miljoen) en de critici waren niet enthousiast. The Hollywood Reporter en Zap2it vonden Red Widow niet boeiend genoeg.

Good Christian Bitches

De Amerikaanse media vergelijken de première van Red Widow met die van Good Christian Bitches, die al eerder gecanceld werd. Good Christian Bitches wist bij de première zelfs 36% meer kijkers te trekken. Als Red Widow niet snel populairder wordt, dan ondergaat de serie hetzelfde lot. Penoza-schrijver Pieter Bart Korthuis snapt het wel; “veel van de subplots die bij ons de wereld geloofwaardig maakten, zijn weggelaten”.

Nieuw seizoen Penoza

De Nederlandse versie Penoza scoorde in Nederland wel goed; er is momenteel zelfs een 3e seizoen in de maak. In Nederland lijkt de serie steeds populairder te worden. Het eerste seizoen trok gemiddeld 630.000 kijkers terwijl het 2e seizoen op een gemiddelde van 850.500 kijkers uitkwam.

Meer over:

Reageren